"Tüzes borok, vulkáni ízek"

Borbély család

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ekkor még nem sejtve, hogy a későbbi birtok központ alapjait tették le. A Borbély Családi Pincészetet több generációs családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban...


Birtok

“… s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke.
... egykor az idegen nemzetek utazói ezren és százezren jönnek ide majd, hogy amikor már minden szépet láttak, minden szépet itt együtt lássanak.”

(Ranolder püspök)

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legszebb történelmi borvidéke, mely a Balaton északi partján a Balaton-felvidék közepén, Balatonszepezdtől Szigligetig húzódik, Északon a Tapolcai-medence és a Káli-medence határolja. A borvidék kb. 1600 hektárnyi szőlőültetvényei a tájnak csodálatos látványt kölcsönző vulkanikus hegyek vonulatain terülnek el. Ezek a Badacsony, a Szent György-, a Csobánc, a Tóti-, a Gulács, a Bács-, az Ábrahám és a Szigliget.


Boraink

„Fröccsnekisjó” Badacsonyi Olasz rizling
Array

Badacsony legelterjedtebb fajtájából, birtokunk több területéről, szép, érett szőlőt szüreteltünk.

„Mosolygós” Badacsonyi Muscat Ottonel
Array

Borvidékünk kedvenc illatos fajtájából érett, zamatos szőlőből szüreteltük, ezt a jellegzetes ízvilágú félédes bort.

„Kinnagangon” Badacsonyi Pinot Noir Rosé
Array

„Kinnagangon” egy életérzés. Kerti party-k, családi- baráti borozgatások kitűnő kiegészítője,

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az Ön Email címe*
Az Ön Neve*